Fokusområder hos Mennesker

For at opnå og opretholde optimal sundhed og velvære hos selv er det afgørende at have en grundig forståelse af vores forskellige fysiologiske systemer. Mennesker udgør komplekse skabninger, og vores trivsel afhænger af en omhyggelig og afbalanceret tilgang til en række livsaspekter. I denne sammenhæng vil vi udforske nogle af de primære sundhedssystemer hos mennesker og undersøge, hvordan de samspiller for at fremme deres velbefindende.
Her finder du også supplerende matriale til at forstå vores rapporter bedre.

Menneskets Systemer

Afgifnings System

Afgiftnings system

Kan betyde at tarmen ikke kan komme af med sit affald. Leveren kan ikke rense ordentlig ud. Cellerne kan ikke komme af med sit ”sure” affald. cellerne brugerflere veje til at udskille sine affaldsstoffer. Gennem det normale stofskifte, samt via tarmen, lymfe, lunger, hud (sved). Hvis fordøjelsen er belastet ogikke fungere optimalt, kan andre veje vælges, for at sikre kroppens pH- balanceog at væv, muskler og organer ikke svækkes af ophobede affaldsstoffer. Hjælpcellernes udrensning ved at spise flere basiske mineraler, f.es. magnesium, kalk, kalium, natrium (himmalayasalt) og drik mere væske. Det er også vigtigt,at leveren er i god stand, til at udrense kroppen for affaldsstoffer, medicin, alkohol m.m.

Bevægeapparatet

Bevægeapparatet:

Led, muskel og nerveproblemer - Måske har du en ny eller gammel sportsskade, skade fra et uheld, eller kan være syreophobninger (kan være mælkesyre ophobning). Spis mere base-dannende kost, drik mere frisk vand.

Binyresystem

Binyresystem:

Kan vise at dine celler er stressede, måske pga. stress udefra eller dårlige kostvaner, mangel på væske og udfordringer med at opretholde pH-værdier. Det kan også indikere, at du spiser for meget sukker, der er som stress for kroppen og derved producerer binyrerne adrenalin eller andet stress hormon, selvom du ikke reelt er stresset.

Cellulær hydrering

Cellulær hydrering:

Væskemangel – drik det der svarer til 0,033 liter væske pr. kilo du vejer. Kaffe, te, sodavand, alkohol tæller ikke med.

Dårlig fordøjelse

Dårlig fordøjelse:

Fungerer nedbrydning af mad? Har klienten 2 - 3 ”afleveringer pr. 24 timer”? Mave/tarm kanal stress – hvis du lægger følelser ned i maven, kan det påvirke din fordøjelse. Hvis du er stresset, så bliver hele din krop stresset. Dyrker du for meget hård sport? Er du stresset? Mennesket er et dyr, og derfor reagerer vi som dem, stadigvæk! Når vi er stressede, så ledes blodet væk fra fordøjelsen for at kunne anvende i arme (kamp) og i benene (flugt). Resultatet er at vi får en stresset fordøjelse, da vi jo stadig spiser mad, der skal fordøjes. Maden der ligge i mavesæk og tarme, stresser fordøjelsen, da den så ikke har de værkøjer der skal til, for at fordøje!”

Energiproduktion

Energiproduktion:

Hvordan arbejder cellen/stofskiftet, kan den omsætte fedt, kulhydrat og protein til energi.

Fedtsyrestofskifte

Fedtsyrestofskifte:

Omsætterikke de indtagne fedtstoffer ordentligt. Erkroppens samlede behandling af fedt. Dette består både af fedtnedbrydning ogfedtdannelse, hvordan cellen omsætter fedtstoffer og hvordan udvindes energivia nedbrydning af fedt.

Følelser

Følelser:

Stress, det mentale og nedtrykthed i cellerne (typisk mangel på basiske mineraler, væske samt visse aminosyrer m.m.)

Hjerne sundhed

Hjerne sundhed:

Tyder på mangel på fedtstoffer og andre næringsstoffer der er vigtige for hjernens celler og for at modstå inflammation.

Hjerte/kar system

Hjerte/kar system:

Mangel på næringsstoffer og fedtstoffer, samt muligvis Q10, der alt sammen ”fodrer” hjertet celler, syrebase balance og sørger for sunde og stærke blodårer.

Hormonsystem

Hormonsystem:

Hormoner dannes i den endokrine kirtler, samt i en sund tarm. De dannes af proteiner og fedtsyrer. Hvis proteinsyntesen ikke fungerer, kan du have problemer med hormonbalancen, fordi der ikke er materiale til produktionen af hormoner. Stress påvirker hypothalomus, der sender stress signaler videre til alle hormonelle kirtler, særligt til binyrer (binyre stress).

Immunsystem

Immunsystem:

Bliver hovedsageligt producerer i tarmen, samt i knoglemarven. Husk at alle kroppens celler først og fremmest bliver produceret af dit eget blod. Så for at have sundt blod der kan producere nye blodceller og stamceller, er det nødvendigt at opretholde en god pH-balance i blodet. Tjek også for mangel på aminosyrer.

Mave- og tarmkanalstress

Mave- og tarmkanalstress:

Hvis du lægger følelser ned i maven, kan det påvirke din fordøjelse. Hvis du er stresset, bliver hele din krop stresset. Dyrker du for meget hård sport? Er du stresset? Mennesket er et dyr, og derfor reagerer vi som dem, stadigvæk! Når vi er stressede, så ledes blodet væk fra fordøjelsen for at kunne anvende i arme (kamp) og i benene (flugt). Resultatet er at vi får en stresset fordøjelse, da vi jo stadig spiser mad, der skal fordøjes. Maden der ligger i mavesæk og tarme, stresser fordøjelsen, da den så ikke har de værktøjer der skal til, for at fordøje!”

Mikroflora

Mikroflora:

Er tarmbakteriefloraen i orden? Ellers virker immunforsvaret heller ikke optimalt, eller produktion af hormoner m.m. tag et tilskud af en god kvalitet PRO BIOTIKA.

Oxidativstress/inflammation

Oxidativstress/inflammation:

Er cellemembranen ikke stærk nok? Er der inflammationi kroppen, led, tarm, muskler, bindevæv m.m.? Proteinsyntese – virkeromsætningen af aminosyrer til protein inde i cellerne? Kan dine celler udførederes job? Husk hormoner bliver produceret af aminosyrer.

Proteinsyntese

Proteinsyntese:

Svært ved at danne nye celler – reparere kroppen ovenpå skader, slid mm.

Sukkerstofskiftet

Sukkerstofskiftet:

(glukose belastning) er du gennem din livsstil, disponeret for diabetes. Ved indtagelse af et måltid, optages næringsstofferne fra tyndtarmen til blodbanerne og lymfekarrene, til energianvendelse og lagring, hvor glukose (sukkerstoffer) i denne proces er den væsentligste energikilde. Ved ubalancer kan det påvirke insulinproduktionen og blodsukkerbalancen.

Søvn

Søvn:

Det er nødvendigt med mere søvn og hvile. Gå gerne i seng et par gange om ugen, kl 21.30 som er tidspunktet for hvornår binyrer regenererer. Sørg for at ligge køligt og mørkt, så får du den bedste søvn. Spiser du for sent, får dine krop ikke en god nok søvn da den så skal fordøje hele natten. Spis ikke senere end kl 20.00.

Har du spørgsmål?
Hvis du har brug for svar eller har uddybende spørgsmål, så står vi klar til at besvare dem.
Kontakt os

EN

DK